Tanken in Duitsland

De benzineprijs in Duitsland

Helaas blijft Nederland koploper met de hoogste benzineprijzen van Europa. Dat is iets wat al jaren geldt en het ziet er voorlopig niet naar uit dat dit wijzigt. In tegendeel het is waarschijnlijk dat de verschillen met de ons omliggende landen alleen maar groter worden. De belastingen en accijnzen die onze overheid op brandstof legt zorgen ervoor dat wij Nederlanders met een bijna lege tank Nederland uitrijden. Om dan net over de grens voordelig te tanken. Het prijsvoordeel kan dan flink oplopen. De actuele benzineprijs is daarbij van groot beland en invloed.


Statistik: Durchschnittlicher Preis für einen Liter Superbenzin in Deutschland von Juli 2013 bis Juli 2014 (in Cent) | Statista
Mehr Statistiken finden Sie bei Statista

De actuele benzineprijzen

Wil je heel snel zien en weten wat de benzineprijzen zijn? Kijk dan op deze hyperlinks. Websites zoals die van de ANWB geven zeer nauwkeurig en altijd actueel aan wat de dagprijs is. En wat de verschillen zijn met de prijs in Nederland. De benzineprijs in landen zoals Oostenrijk en Luxemburg zijn daarin vaak het laagst.
Dagprijs ANWB
Brandstofprijzen Europa ANWB

Duitse websites

Natuurlijk zijn ook de Duitsers prijsbewust. We hebben een paar leuke websites gevonden die over voordelige en goedkoop tanken gaan.
Als je dat wilt kun je ook in verschillende Duitse plaatsen de prijs vergelijken.
Kraftstoffpreise ADAC
Benzinpreisvergleich
Clever-tanken
Mehr-tanken
Billig-tanken


billig-tanken.de

Benzinekosten berekenen

Het bedrag wat je kwijt bent aan een volle tank is soms niet duidelijk. Handig is een online tool om direct de kosten te berekenen per gereden kilometer (km) of of per gereden rit. Zo kun je niet alleen de route bepalen maar ook nog een zien hoeveel euro het op en neer rijden kost.
Benzinekosten berekenen
Benzineprijs Duitsland